★★★★★ 4,5/5 | Bekijk alle reviews.

Praktijkexamen bij CBR

praktijkexamen-cbr-afleggen

Praktijkexamen bij het CBR afleggen

Voor leerlingen is het meestal erg spannend om het praktijkexamen bij het CBR af te leggen. Vergeet niet; als je rijschool jou niet goed genoeg vond, zouden ze nooit een examenmoment voor je inplannen! Je bent dus ook daadwerkelijk goed genoeg, en wees daarom kalm. Desnoods kan je voor het praktijkexamen nog even een uur rijles nemen om alvast warm te draaien. Dit is een gebruikelijke aanpak wat leerlingen dikwijls goed helpt.

Tijdens zo een rijles kan je goed bespreken met je instructeur wat er allemaal jou te wachten staat. Tevens kan je allerlei tips and tricks inwinnen zodat je optimaal bent voorbereid. Als Rijschool Toppie weten wij in ieder geval dat wij klaar voor je staan!

De CBR examinator

Wanneer je bij het CBR bent zal je al snel kennismaken met de CBR examinator. Hij of zij zal dan een kort kennismakingsgesprek moet je voeren en vervolgens een kleine test met je afleggen. Dit zal nog gedaan worden voordat je in de auto stapt.

Een van de eerste vragen die je zal krijgen is of je een kenteken van een auto of motor kan aflezen dat ongeveer op 20 meter afstand staat. Het doel hiervan is om vast te stellen of je goed kan zien. Verder kan je vragen gesteld krijgen over bijvoorbeeld hoeveel millimeter je bandenprofiel moet zijn en waar de olietank of brandstoftank zitten.

De vragen zullen vrij beperkt zijn, maar zijn niet altijd standaard. Neem daarom de mogelijke vragen door met je instructeur al voordat je de examinator spreekt.

meenemen-naar-cbr-praktijkexamen

Wat kan je meenemen?

Wanneer je naar het CBR gaat, is het belangrijk dat je een bevestigingsmail of bevestigingsbrief bij de hand hebt. Hier zal namelijk naar gevraagd worden, omdat er altijd wordt nagegaan of je wel of niet daadwerkelijk staat ingeschreven in het systeem als examenkandidaat.

Ook is het belangrijk dat je jezelf kunt legitimeren, omdat dit ook verplicht is bij de aanmeldzuil van het CBR. Een geldig identiteitsbewijs, zoals je paspoort, verblijfsvergunning of ID kan je hiervoor meenemen. Vanzelfsprekend is het ook belangrijk dat je op tijd bent. Nog altijd komt het voor dat leerlingen die te laat zijn niet meer de examenzaal mogen betreden, ook al waren ze maar een paar minuten te laat.

Het CBR hanteert een streng absentiebeleid en daarom moet je op tijd zijn. Als streefpunt kan je een half uur van te voren nemen. Voor meer handige tips kan je je toewenden naar je instructeur of rijschool, die weten ongetwijfeld wat jou op die dag precies te wachten staat. Alvast gefeliciteerd met je rijbewijs!

google

Reviews

Wij zijn dankbaar en trots dat onze leerlingen ons 4,5 sterren van de 5 hebben gegeven op Google.
Daarom delen wij graag onze Google-reviews met jou.

t-icon

Tess Van Der Jagt

★★★★★

Ik heb rijles gehad bij Hakim. Ik heb elke les weer wat nieuws geleerd en ik ben in 1x geslaagd voor tussentijdse toets en examen. Bedankt voor de lessen.

l-icon

lotte tigchelaar

★★★★★

Super rijschool. Rijlessen bij Hakim gehad, Echt een aanrader. Hij heeft mij onwijs geholpen bij mijn faalangst, hij stelt je op je gemak en alles op jouw tempo, topper!

d-icon

Dave Broos

★★★★★

Top rijschool heb zelf bij Hakim Bokzini gereden in een keer geslaagd 👍🏻 Leerzaam en top instructeur
Echt een aanrader

e-icon

Elin de Graaff

★★★★★

Vrijstelling gehaald en in één keer geslaagd door de goede begeleiding van rijschool Toppie. Altijd hele fijne, leerzame en vooral gezellige lessen gehad bij Hakim Bokzini. Heel erg bedankt !

l-icon

Lennart de Kroon

★★★★★

Een aanrader! Met behulp van Souf in een korte tijd veel kunnen lessen en mijn rijbewijs gehaald!

k-icon

Kimberly Prins

★★★★★

Met veel plezier gereden bij Hakim Bokzini! Elke les was gezellig & hij gaf goede instructies waardoor ik in 1x ben geslaagd!! 🙂

Een terugbelverzoek indienen?

Als je de voorkeur hebt om teruggebeld te worden kan je hier je gegevens achterlaten zodat wij je z.s.m terugbellen.